Simpozionul itinerant cu tema „80 de ani de la efectuarea primului zbor cu avionul de vânătoare IAR-80”
În perioada 9-12 aprilie 2019, un grup de specialiști din cadrul Arhivelor Militare Naționale Române, format din comandor Marius Croitoru, colonel dr. George Pătrașcu și dr. Teodora Giurgiu, cu suportul tehnic asigurat de plutonier adjutant Răzvan Bucur, vor desfășura un ciclu de expuneri în mai multe garnizoane din țară în cadrul Simpozionului itinerant „80 de ani de la efectuarea primului zbor cu avionul de vânătoare IAR – 80.
Lucrările simpozionului vor avea loc la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, comandamentul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu și Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc. În cadrul simpozionului vor fi susținute expuneri dedicate campaniei armatei române din anul 1919 pentru eliberarea Transilvaniei și înlăturarea regimului bolșevic din Ungaria, istoriei Statului Major al Apărării, primului zbor al avionului IAR-80 ș.a.
Vă prezentăm câteva imagini cu evenimentul de la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, obținute prin amabilitatea doamnei Andreea-Maria Ilinca.
Top