Modificări aduse serviciilor prestate de Arhivele Militare Naționale Române

Pagină actualizată la data de 26 mai 2020.

Informare privind funcționarea sălilor de studiu

Pe perioada stării de urgență, sălile de studiu ale Arhivelor militare naționale române și Depozitului central de arhivă își încetează temporar activitatea.
Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente.

Informare privind funcționarea ghișeelor de relații cu publicul

Pentru respectarea şi punerea în aplicare a prevederilor Decretului privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României din data de 16.03.2020, vă aducem la cunoştinţă suspendarea pe o durată de 30 de zile a activităţii ghişeelor de relaţii cu publicul din cadrul Arhivelor militare naţionale române (U.M. 02600 Bucureşti) şi Depozitului central de arhivă (U.M. 02405 Piteşti).
Solicitările adresate celor două instituţii de către persoanele fizice sau juridice, vor fi trimise prin poştă, pe adresa Arhivele militare naţionale române – Bucureşti, Bd. Dr. Taberei nr. 7 H, Sector 6, prin poşta electronică, la adresa de e-mail sia@forter.ro sau Depozitul central de arhivă – Piteşti, cartier Trivale, Al. Poarta Eroilor nr. 4, jud. Argeş, adresa de e-mail um02405.pitesti@yahoo.com, în conformitate cu prevederile art. 50 din Anexa nr. 1 a Decretului anterior menţionat.
Termenele de soluţionare ale petiţiilor prevăzute de legislaţia specifică în vigoare, se modifică în sensul dublării lor, conform menţiunilor art. 56 (Anexa nr. 1) din acelaşi Decret.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 021/3185367, int. 367 (sediul din Bucureşti) 0248/221303 sau 0248/223477, int. 133 (sediul din Piteşti).
Vă mulţumim pentru înţelegere.

În atenția persoanelor care doresc să depună solicitări prin poștă

Ca urmare a măsurilor adoptate pentru limitarea răspândirii coronavirusului, activitatea de trimitere a corespondenței pe plan extern, la nivelul Arhivelor Militare Naționale Române, va fi suspendată temporar.
Începând cu data de 17 martie 2020, Compania Națională Poșta Română, care asigură serviciile poștale, a informat pe site-ul oficial, că în urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a-și suspenda zborurile în contextul epidemiologic actual, traficul poștal s-a închis temporar către mai multe destinații internaționale. Periodic, instituția furnizează pe pagina sa de internet, lista cu statele pentru care a fost oprită activitatea de distribuire a corespondenței.
Arhivele Militare Naționale Române vor urmări constant site-ul oficial al Companiei Naționale Poșta Română și vor lua măsuri de informare a petiționarilor prin poștă electronică (acolo unde acest lucru este posibil).
Toate solicitările primite de către Arhivele Militare Naționale Române vor fi luate în evidență, soluționate și adresele de răspuns întocmite vor fi păstrate până în momentul în care situația actuală se va normaliza, urmând să fie apoi expediate către petiționari.
Deși corespondența noastră din țările menționate mai sus va fi suspendată până la ridicarea restricțiilor, primim în continuare solicitări trimise via e-mail, la adresa sia@forter.ro
Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon (+4)021 318 5367, interior 367.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Compania Naţională Poşta Română ne informează că, în urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile în contextul epidemiei Covid-19, activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori, colete poştale şi trimiteri EMS a fost oprită temporar.
În urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile, Poşta Română a oprit temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute. Astfel
Din data de 17 martie: Albania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bhutan, Bolivia, Bosnia Hertegovina, Cambodgia, Chile, China, Cipru, Coreea de Sud, Estonia, Etiopia, Fiji, Georgia, Insula Norfolk, Insulele Pitcairn, Insulele Solomon, Iordania, Islanda, Israel (incl Autoritatea Palestiniană), Japonia, Kiribati, Kosovo, Mongolia, Muntenegru, Nauru, Norvegia, Noua Caledonie, Noua Zeelandă (Insula Niue, Insulele Tokelau, Insulele Cook), Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Polonia, Republica Moldova, Samoa Occidentală, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Ungaria cu exceptia EMS, Uruguay, Vanuatu.
În data de 18 martie s-au adăugat următoarele destinații: Andorra, Anguila, Ascension, Barbados,  Belgia, Bermuda, Cap-Verde, Georgia de Sud, Gibraltar, Guernsey, Insulele Cayman, Insulele Falkland, Insulele Sandwich de Sud, Insulele Virgine Britanice, Insula Man, Jamaica, Insula Jersey, Letonia, Marea Britanie, Mauritius,  Monserrat, Panama, Spania, Columbia - cu excepţia EMS, Republica Dominicana şi Insula Sfânta Elena.
În data de 19 martie s-au adăugat următoarele destinații: Armenia, Azerbaidjan, Cehia, Filipine, Tadjikistan, Taiwan, Tunisia, Belarus - cu excepţia EMS şi Ucraina.
În data de 23 martie s-au adăugat următoarele destinații: Austria, Bahrain, Cuba, Ecuador, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Ghana - cu excepția EMS şi corespondența prioritară, Grecia, Guineea Bisau, Kenya - cu excepția EMS şi corespondența prioritară, Kuweit, Macedonia de Nord, Madagascar, Maldive, Mali, Maroc, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Quatar, Sao Tome şi Principe, Timor Oriental, Venezuela şi Vietnam.
Din data de 25 martie 2020: în contextul epidemiologic actual, nu se mai acceptă la prezentare trimiteri EMS internaţionale pentru nicio destinaţie cu care poşta română are acorduri încheiate.
Pentru destinaţia Italia se acceptă în continuare trimiteri cu menţiunea că, în zonele focar de epidemie, distribuirea către destinatarii finali se va face cu întârziere. Măsurile sunt prelungite până la o dată care va fi comunicată ulterior de către operatorul poştal din Italia.
Actualizare 26 martie: Compania Naţională Poşta Română informează că a redeschis traficul poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poştale, pentru patru destinații. Aceste relații sunt: Austria, Belgia, Grecia şi Marea Britanie.
Menționăm că, în continuare, nu se acceptă la prezentare trimiteri EMS pentru nicio destinație cu care Poșta Română are acorduri încheiate.
Actualizare 1 aprilie: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Republica Cehia, Polonia, Letonia, Serbia și Slovenia.
Actualizare 10 aprilie: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Spania, Norvegia şi Ungaria.

Actualizare  23 aprilie: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Argentina, China, Coreea de Sud, Egipt, Estonia, Japonia, Republica Moldova, Slovacia, Ucraina
Actualizare 23 aprilie: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Argentina, China, Coreea de Sud, Egipt, Estonia, Japonia, Republica Moldova, Slovacia, Ucraina
Actualizare 11 mai: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt:Israel, Palestina, Tunisia şi Taiwan.

Informații actualizate pe site-ul oficial al Companiei Naționale Poșta Română.