„100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial”

În perioada 20-23 noiembrie 2018, Centrul de Cultură și Istorie Militară din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova a organizat, în colaborare cu Fundația „Hanns Seidel”, conferința internațională „100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial”. La lucrările conferinței, desfășurate la sediul Centrului de Cultură și Istorie Militară din Chișinău, au participat istorici din Republica Moldova, Polonia, România și Ungaria.
Temele principale abordate în cadrul conferinței au fost: destrămarea imperiilor europene și formarea de noi state în Europa centrală și de Est, decizii militare și politice din perioada finală a Primului Război Mondial, primii ani interbelici și repercusiunile acestora în prezent, promovarea în spațiul public a cultului eroilor Primului Război Mondial.
Din partea Arhivelor Militare Naționale Române au participat colonel Adrian Grigore, care a susținut comunicarea „Generalul Toma Lișcu și constituirea unităților de grăniceri în Basarabia, în anul 1918” și expert gr. I Lucian Drăghici, care a susținut comunicarea „Prezența armatei române în Basarabia și relația cu populația civilă”.


Top