Redeschiderea Sălii de studiu a Arhivelor militare naționale române

Vă informăm că Sala de studiu a Arhivelor militare naționale române se va redeschide pentru public luni, 17 mai, la sediul din str. Dr. Taberei, nr. 7 H, București, sector 6, urmând a funcționa după următorul orar: Luni - Joi 09.30-14.00.

Cercetătorii care doresc să studieze la Sala de studiu a Arhivelor militare naționale române vor fi admişi numai cu programare prealabilă, în limita a 2 locuri disponibile. Programarea pentru  studiu se face cu 48 de ore înainte la numărul de telefon - 021.318.53.67 interior 323. Pentru ca accesul la arhive să fie egal și nediscriminatoriu pentru toți cetățenii, fiecare cercetător are dreptul la 1 programare/săptămână.
 
Regulile de acces la Sala de studiu, vor fi următoarele:
 
1. Accesul se efectuează între orele 9:15-9:25 pentru toate persoanele programate la studiu în ziua respectivă, după completarea unei declarații pe propria răspundere și efectuarea triajului epidemiologic prin măsurarea temperaturii corporale.
Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la sala de studiu.
2. Accesul la fondurile arhivistice deţinute de Arhivele militare naționale române, se realizează în baza cererii de studiu, completată la sală şi aprobată de șeful unităţii.
3. Circulaţia cercetătorilor în interiorul Sălii de studiu se efectuează în conformitate cu marcajele existente pe mesele de studiu şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
4. Este interzis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (temperatură, tuse, stare generală alterată, rinoree).
5. Cercetătorul are obligaţia de a purta mască medicală de la intrarea în obiectivul militar și  pe toată durata prezenţei în incinta sălii de studiu şi de a-şi dezinfecta mâinile, cu dezinfectantul pus la dispoziţie la intrarea în instituție. Pentru o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul. Totodată, cercetătorul are obligaţia de a purta mănuşi la contactul cu documentele.
6. Publicul va utiliza covorul cu dezinfectant pentru încălţăminte aflat la intrare.
7. Pentru accesul în sală este obligatorie depunerea la intrare într-un compartiment asigurat prin cheie, a vestimentaţiei de exterior( paltoane, pardesie, impermeabile), a bagajelor( genţi, rucsacuri, sacoşe) şi a alimentelor şi băuturilor. Se permite accesul doar cu hârtie şi instrumente de scris.
8. Accesul se va face în mod limitat, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum 1,5 m între oricare două persoane prin montarea de marcaje, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
9. Nu se admite accesul fără programare.
10. Durata unei sesiuni de cercetare se desfășoară între 9.30-11.30; 12.00-14.00, cu o pauză de o jumătate de oră între sesiuni pentru aerisire şi igienizare.
11. Pentru respectarea condiţiilor sanitare, se limitează numărul inventarelor și rolelor de microfilm care se pot consulta prin intermediul Sălii de studiu.(2 inventare,3 role de microfilm, 3 dosare). La sfârşitul zilei, după consultarea documentelor, cercetătorii vor preda inventarele/rolele de microfilm personalului sălii de studiu, care le va depozita într-o încăpere specială. Nu se admite reintegrarea în circuitul ştiinţific a inventarelor predate înaintea expirării termenului de 3 zile prevăzut de carantină și 10 zile pentru rolele de microfilm.
12. Se interzice împrumutul instrumentelor de scris.
 
NERESPECTAREA REGULILOR DE MAI SUS CONDUCE AUTOMAT LA INTERZICEREA ACCESULUI ÎN OBIECTIVUL MILITAR ȘI, RESPECTIV LA DOCUMENTELE DE ARHIVĂ.
 
 
Top